måndag 14 februari 2011

Inför workshopen på Schillerska

Vår uppgift är att fundera först själv på en lektionsplanering som vi ville genomföra om vi hade varit ensam. Sedan ska vi träffas i de grupper vi blev indelade i och planera en gemensam workshop.


Mina egna tankar snurrar i huvudet, vad kan man göra, hur kan man göra det, var ska man vara, vad kommer syftet vara? Många tankar och inga konkreta…

Jag tänker på sopor och hur man kan använda det som material. I kursplanen står det att bild är ”ett språk som uppvisar olika grader av realism och mer symboliska framställningsformer samt rumsliga egenskaper och relationer”. Workshopen ska heta "vår stad" har jag bestämt. Tillsammans ska eleverna planera hur staden ska ser ut. Eleverna har en masonitskiva på 1x1 meter som ska användas som grund till staden. Först ska jag ha en kort genomgång där jag visar en stadsplan och bilder von Göteborg. Efter ska gruppen göra en egen stadsplanering av hur deras stad ska ser ut. Som material finns det olika slags återanvändbart material som mjölkkartonger, burkar,…, lim, limpistoler, trä, olika slags verktyg, färg…

Workshopen ska hållas inomhus eftersom det behövs ström till limpistoler…

Syfte: är samarbete i grupp, att funderar kring omvärlden och de sopor som blir allt fler. Eleverna ska lära sig att skapa tredimensionellt. Workshopen kräver ” koordination, kompromisser och kollektiva läroprocesser” av eleverna.





http://ladyofthearts.blogspot.com/2011/01/h-schult-trash-people-and-beach-garbage.html



http://dornob.com/trash-art-shipping-container-sculpture-could-be-a-house/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar